Proiect Boala




Asociaţia Comunităţii Eşelniţa”Cazanele Dunării” a derulat în perioada mai-iunie 2007 proiectul BOALA NU TREBUIE SĂ FIE UN PRESEX finanţat de AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE TINERET prin DIRECŢIA JUDEŢEANĂ DE TINERET MEHEDINŢI având ca scop:


Conştientizarea tinerilor din localitate că implicarea în viaţa socială se poate realiza şi prin cultivarea la ceilalţi a unui comportament sexual fără pericol.


OBIECTIVELE proiectului au fost:


1. Organizarea unui curs pe durata a 4 zile pentru 15 tineri cu vârsta între 18-20 ani sistematizat pe tema bolilor cu transmitere sexuală:
2. Derularea unei campanii de informare pe parcursul a 3 săptămâni de către cei 15 participanţi, în colaborare cu autorităţile publice locale;
3. Promovarea finanţatorului prin activităţi specifice( articole de presă, pliante, afişe)
4. Implicarea altor tineri din comunitate în acţiuni voluntare





Pentru realizarea acestor obiective, asociaţia a desfăşurat ACTIVITĂŢI ca:

1. Întâlnire de lucru cu echipa de proiect-traineri
2. Selecţia participanţilor
3. Desfăşurarea cursului
4. Campanie de informare
5. Acţiuni de peer- education
6. Monitorizarea şi evaluarea şi promovarea proiectului



Proiectul „BOALA NU TREBUIE SĂ FIE UN PRESEX” vine ca un răspuns la reticenţa tinerilor faţă de abordarea subiectului bolilor cu transmitere sexuală, faţă de acceptarea pericolului pe care acestea îl implică şi nu în ultimul rând faţă de îndoiala acestora cu privire la eficienţa intervenţiei lor în acest sens în comunitate.

Prin această iniţiativă dorim sa canalizăm energia şi resursele tinerilor către acţiuni de informare şi de sensibilizare a tinerilor şi a comunităţii în vederea responsabilizării acestora pentru adoptarea unor comportamente sexuale „safe and sane”.

Echipa de proiect îşi propune să depăşească barierele de comunicare şi tabuurile pe care le cultivă, de regulă o comunitate rurală cu privire la acest gen de subiecte. Doreşte să demonstreze că tăcerea în legătură cu o problemă nu duce la dispariţia ei, la fel cum discutarea despre ea nu înseamnă neapărat infectarea.









Un comentariu: