Proiectul Grecia

Proiectul „ (PE) TRECERE A` LA ELLADA ”

Contextul care a determinat iniţiativa acestui proiect este reprezentat de faptul că tinerii nu apreciază adevărata valoare a unei ţări, a unei civilizaţii, nu înţeleg că a cunoaşte un popor nu se rezumă doar la vizitarea unor plaje sau la cumpărarea unor suveniruri.
Proiectul nostru are ca scop tocmai dezvoltarea abilităţilor de cercetare a istoriei, de descoperire a trecutului şi prezentului, având la bază spiritul critic şi respectul pentru diferenţele constructive.
Echipa de proiect nu a urmărit doar realizarea unui scop educativ , ci mai ales a unuia practic, reprezentat de faptul că numeroşi tineri îşi petrec vacanţele în Grecia, ori îşi vizitează părinţii sau rudele care au un loc de muncă în această ţară.

Proiectul nostru a fost derulat in perioada august-noiembire 2007 si a avut ca scop:
Încurajarea tinerilor din localitate în vederea descoperirii valorilor culturale şi spirituale, a tradiţiilor şi obiceiurilor specifice unei ţări europene, GRECIA.

OBIECTIVELE proiectului sunt:


1. Realizarea unei campanii de informare pe parcursul a 4 săptămâni de către cele 5 grupe de participanţi, pentru descoperirea şi cunoaşterea asemănărilor şi deosebirilor dintre cele 2 ţări;
2. Promovarea finanţatorului prin cel puţin 4 activităţi specifice ( articole de presă, pliante, afişe)
3. Implicarea a cel puţin 20 de tineri din comunitate în activitatea finală, de prezentare a obiceiurilor, dansurilor, artei culinare greceşti


Pentru realizarea acestor obiective, asociaţia a desfăşurat ACTIVITĂŢI ca:


1. Întâlnire de lucru echipa de proiect-participanţi
(Selecţia participanţilor)
2. Derularea campaniei de descoperire a Greciei
3. Acţiuni de promovare a finanţatorului şi proiectului
4. Acţiuni de peer- education
5. Petrecere „ a la ELLADA”
6. Monitorizarea şi evaluarea proiectului



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu